Želite li se baviti stop-motion tehnikom i saznati kako se objekti u filmu sami kreću.
Zanima li vas kako nastaje glazba u filmu te želite kroz muziciranje stvarati vlastite atmosfere u filmskim scenama? Ili izraditi 3d modele?

Ovisno o vašoj dobi u nastavku pogledajte radionice koje će se održati u prostoru POGONA (prikaz na karti) – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Mislavova 11. Radionice je potrebno samo što prije prijaviti. Za prijavu je potrebno preuzeti OBRAZAC na službenim stranicama programa www.filmskapocetnica.restarted.hr te ga ispunjenog poslati na filmskapocetnica@restarted.hr Po prijavi dobivate sve dodatne informacije!

Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve radionice besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

IMG_9327 copy

Detaljnije o radionicama:

RADIONICA FILMSKIH EKSPERIMENATA

Namijenjena je djeci od 10 do 12 godina.

Datum i vrijeme održavanja:

3.7. srijeda (13:30-15:30) – zvuk, video: Tin Dožić, Vanda Kreutz
4.7. četvrtak (10:00-12:00) – zvuk, video: Tin Dožić, Vanda Kreutz
5.7. petak (10:00-12:00) – zvuk, video: Tin Dožić, Vanda Kreutz

Kroz tri dana osvijestiti ćemo postojanje, a potom i ulogu zvuka u filmu. Slušat ćemo zvukove koji nas okružuju, zabilježavati što čujemo i slušamo. Proučiti stop-motion tehniku koju ćemo koristiti kako bismo saznali zašto se objekti u filmu sami kreću, kao u ranom razdoblju kinematografije. Korištenjem raznih fotografija stvorit ćemo neku svoju priču.

 


RADIONICA 3D MODELIRANJA

Namijenjena je djeci viših razreda osnovne škole (od 5. do 8. razreda)

Datum i vrijeme održavanja:

1.7. Ponedjeljak – (14:00-16:00) – 3D modeliranje: Sunčana Brkulj
2.7. Utorak – (14:00-16:00) – 3D modeliranje: Sunčana Brkulj

Ova radionica otkriva osnovne trikove 3D modeliranja koristeći se intuitivnim programom Sculptris. Cilj je motivirati polaznike na kreativnost i maknuti ideju da je 3D prekompliciran i nedostižan. Polaznici će biti mentorirani kako realizirati svoju maštu u formi 3D skulpture.

#footer_two.span4 { min-width: 100%; }