Osnovnoškolski program namijenjen je djeci od 8 do 14 godina starosti, odvija se tijekom školske godine kroz nekoliko ciklusa. Polaznici/e koji se prijave za sudjelovanje pohađaju cijeli ciklus. 

Program se provodi u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi, Trnjanska struga 34. Program Filmske početnice besplatan je za sve.


PRIJAVE

Informacije o javnom pozivu za prijave na novi ciklus objavljujemo na našim stranicama, koji je otvoren do popunjenja grupe. Ukoliko dođe do popunjavanja grupe, pribilježavamo vas za idući ciklus radionica te obavještavamo o njihovom održavanju.

Za prijavu je potrebno preuzeti i poslati ispunjen OBRAZAC  na filmskapocetnica@restarted.hr, po prijavi dobivate sve informacije.


FILMSKI VALOVI – ZVUKOM OSJEĆAMO

Radionica je namijenjena djeci od 10 do 12 godina.

Datum i vrijeme održavanja:

29. 10. nedjelja (12:30 – 14:30)

5. 11. nedjelja (12:30 – 14:30)

Voditelji: Vanda Kreutz i Tin Dožić

U ovom ciklusu radionica naglasak je na zvuku u filmu i kroz dva termina pruža se uvid u razumijevanje tog važnog osnovnog elementa filma kojeg ponekad nismo potpuno svjesni. Gledajući zanimljive i dobi primjerene filmske primjere razumjeti ćemo što je to zvuk i što u nama pokreće, zašto je važan te gdje i kako ga koristimo ne bismo li aktivirali razne emocije kod gledatelja. Zvuk umiruje, plaši, uznemirava, potiče osjećaj mržnje ili simpatije ali ima i funkciju primjerice u najavi, odjavi i u pojašnjavanju scena. Slušajući zvukove koji nas okružuju, bilježit ćemo što čujemo a što slušamo. Na radionici ćemo stvoriti vlastite “zvučne likove” koristeći razne predmete i uređaje, slušati  i stvarati ćemo izvore svjetla koje pretvaramo u zvuk, stvarati ćemo sjene i efekte koristeći tehnologije poput grafoskopa te ćemo crtajući svirati i sve to dokumentirati mikrofonima i snimačima zvuka.

MEDIJSKI LABORATORIJ

Radionica je namijenjena djeci od 10 do 12 godina.

Datum i vrijeme održavanja:

17. 9. nedjelja (12:30 – 14:30) – zvuk, video
24. 9. nedjelja (12:30 – 14:30) – zvuk, video
1. 10. nedjelja (12:30 – 14:30) – zvuk, video
8. 10. nedjelja (12:30 – 14:30) – montaža

Voditelji: Tin Dožić, Vanja Babić, Vanda Kreutz

Kombinirajući razne medije i tehnologije (dijaprojektor, grafoskop, CRT televizori, walkman, kazete, mikrofon, kamera, mikseta, razne leće, filteri, light box…) stvorit ćemo medijski laboratorij u kojem će nastati materijali pomoću kojih ćemo saznati kako se objekti u filmu sami kreću, osvijestiti važnost i postojanje zvuka u filmu. Slušat ćemo zvukove koji nas okružuju, zabilježavati što čujemo, slušamo i proizvodimo. Proizvedene slike i zvukove spajati ćemo u vlastitu priču te je ispričati kroz film i umjetničku knjigu.


 

#footer_two.span4 { min-width: 100%; }