Otvorene prijave za novi ciklus radionica Filmske početnice posvećen zvuku u filmu!

Želite saznati kako nastaje glazba u filmu i kako se glazbom stvara atmosfera u filmskim scenama? Zanima li vas kako iz svjetla nastaje zvuk? Želite li uz sve to slobodno postavljati i hrpu pitanja?

Onda se pridružite i učite o filmu na besplatnom novom ciklusu radionica Filmske početnice posvećenih zvuku.

Radionica FILMSKI VALOVI – ZVUKOM OSJEĆAMO namijenjena je djeci osnovnoškolske dobi od od 10 do 12 godina. Ciklus od dvije radionice zaredom (29.10. i 5.11.) će se održati u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Trnjanska struga 34 (kod kluba Močvara), Zagreb. Sve što je potrebno za pohađanje radionice jest prijaviti se što prije i rezervirati svoje mjesto. Za prijavu je potrebno preuzeti OBRAZAC  na www.filmskapocetnica.restarted.hr te ga ispunjenog poslati na: filmskapocetnica@restarted.hr. Po prijavi šaljemo sve dodatne informacije! Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve radionice su besplatne zahvaljujući podršci Hrvatskog audiovizualnog centra.

RADIONICA FILMSKI VALOVI – ZVUKOM OSJEĆAMO

IMG-20230925-WA0010FP_2

Datum i vrijeme održavanja:

29.10. nedjelja (12:30-14:30)
5. 11. nedjelja (12:30-14:30)

U ovom ciklusu radionica naglasak je na zvuku u filmu i kroz dva termina pruža se uvid u razumijevanje tog važnog osnovnog elementa filma kojeg ponekad nismo potpuno svjesni. Gledajući zanimljive i dobi primjerene filmske primjere razumjeti ćemo što je to zvuk i što u nama pokreće, zašto je važan te gdje i kako ga koristimo ne bismo li aktivirali razne emocije kod gledatelja. Zvuk umiruje, plaši, uznemirava, potiče osjećaj mržnje ili simpatije ali ima i funkciju primjerice u najavi, odjavi i u pojašnjavanju scena. Slušajući zvukove koji nas okružuju, bilježit ćemo što čujemo a što slušamo. Na radionici ćemo stvoriti vlastite “zvučne likove” koristeći razne predmete i uređaje, slušati  i stvarati ćemo izvore svjetla koje pretvaramo u zvuk, stvarati ćemo sjene i efekte koristeći tehnologije poput grafoskopa te ćemo crtajući svirati i sve to dokumentirati mikrofonima i snimačima zvuka.

#footer_two.span4 { min-width: 100%; }