Predškolski program namijenjen je djeci od 5 do 7 godina starosti, odvija se tijekom cijele godine kroz nekoliko ciklusa. Polaznici/e koji se prijave za sudjelovanje pohađaju cijeli ciklus. 

Program se provodi u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi, Trnjanska struga 34. Program Filmske početnice besplatan je za sve.


PRIJAVE

Informacije o javnom pozivu za prijave na novi ciklus objavljujemo na našim stranicama, koji je otvoren do popunjenja grupe. 

Za prijavu je potrebno preuzeti i poslati ispunjen OBRAZAC na filmskapocetnica@restarted.hr, po prijavi dobivate sve informacije.


RADIONICA MALA FILMSKA POČETNICA – sva mjesta na ovoj radionici su popunjena!

Namijenjena je djeci od 5 do 7 godina.

Datum i vrijeme održavanja:

17.  9. nedjelja (10:00-11:00) – fotografija: Vanja Babić, Vanda Kreutz
24. 9. nedjelja (10:00-11:00) –glazba u filmu: Ivana Đula, Luka Vrbanić
1. 10. nedjelja (10:00-11:00) – montaža: Vanja Babić, Vanda Kreutz
8. 10. nedjelja (10:00-11:00) – video: Vanja Babić, Vanda Kreutz

Istraživati ćemo tehnike animiranog filma kao što je stop-motion kako bismo razumjeli iluziju kako se objekti u filmu sami kreću. Istraživati ćemo i proces stvaranja i oblikovanja glazbe za film. Prvo ćemo osvijestiti postojanje, a zatim i ulogu glazbe u filmu. Slušat ćemo zvukove koji su svuda oko nas, bilježiti ćemo što čujemo i slušamo. Razmišljati ćemo o ulozi zvuka u filmu koji pokreće razne emocije kod gledatelja filma: smiruje, plaši, usrećuje, potiče osjećaj mržnje ili simpatije. Na kraju ćemo stvoriti iluziju pokreta te malo po malo od jednog objekta učiniti drugi, mijenjat ćemo im razne položaje i oblike kako bismo dobili neku svoju priču.

#footer_two.span4 { min-width: 100%; }