Filmska početnica je edukacijski program Restarta pokrenut 2013. godine s namjerom da u praksi primjenjujemo inovativan i originalan pristup filmskom obrazovanju od najranije dobi

Program se prvotno provodio samo za predškolsku dob, a njegovo daljnje širenje nastavljeno je 2016. godine uvođenjem programa za osnovnoškolsku dob. Kroz program Filmske početnice o filmu razmišljamo u seriji kratkih kreativnih radionica i bavimo se odvojenim filmskim elementima i segmentima – svjetlom, otiskom, sjenom, slaganjem priča, slušanjem zvukova oko sebe, odnosno osvještavanjem onoga što vidimo i čujemo, kao sastavni dio metoda razvijanja filmske kreativnosti.

 

1000931_224684564347948_2046487924_n

Radionice omogućavaju djeci upoznavanje, savladavanje i stjecanje znanja o osnovnimelementima filmskog i medijskog stvaralaštva kroz šest tematskih područja:

  • pričam ti priču – scenarij i filmska priča
  • osnove fotografije i snimanja
  • interaktivna animacija i trikovi u filmu
  • montaža
  • glazba u filmu
  • zvuk i zvučna slika

Predškolski program sastoji se od 6 tematski podijeljenih radionica, a osnovnoškolski od 18 radionica podijeljenih na 6 tematskih cjelina. Za potrebe svake tematske cjeline radionice vode dvoje predavača/ica uz različita pomagala, koja osiguravaju potrebnu interakciju polaznika radi boljeg razumijevanja sadržaja. 

Program Filmske početnice provodi se uz financijsku podršku Hrvatskog audiovizualnog centraGrada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.


 

 

#footer_two.span4 { min-width: 100%; }