Tijekom zimskih praznika Filmska početnica vam donosi dvije besplatne višednevne radionice! Želite li se baviti tijekom tri dana stop-motion tehnikom i saznati kako se objekti u filmu sami kreću ili vas više zanima kako nastaje glazba u filmu te želite kroz muziciranje stvarati vlastite atmosfere u filmskim scenama?

Radionice su namijenjene djeci nižih razreda osnovne škole (od 1. do 4. razreda) koji mogu sudjelovati u zimskom izdanju Filmske početnice, potrebno je samo što prije prijaviti se putem PRIJAVNICE i osigurati svoje mjesto na filmskapocetnica@restarted.hr!

IMG_9221

Radionica glazbe na filmu traje dva dana i to 13. i 14. siječnja, dok radionica stop-motion tehnike traje tri dana od 10. do 12. siječnja. Obje radionice održavaju se od 10:00 do 11:30 u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.


RADIONICA GLAZBE U FILMU

Datum održavanja: 13. i 14.  siječnja
Vrijeme održavanja: od 10:00 do 11:30
Mjesto održavanja: POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, Mislavova 11

Voditelji: Ivana Đula, Luka Vrbanić

Namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole, ova dvodnevna radionica bavit će se ulogom glazbe u filmu, kao i procesom stvaranja i oblikovanja glazbe za film. Kako bismo prvenstveno osvijestili postojanje, a potom i ulogu glazbe u filmu, početak radionice fokusirat će se na slušanju i analizi primjera iz filmske literature te uvođenju i razumijevanju osnovne terminologije. Neovisno o prethodnom glazbenom iskustvu, ali uzimajući ga u obzir, u sljedećoj fazi radionice bavit ćemo se orkestracijom: izborom instrumenata kao bitnim segmentom kod stvaranja filmske glazbe pa ćemo tako upoznati i velik broj stvarnih i virtualnih instrumenata te zajedno raditi na stvaranju različitih atmosfera. Želja nam je da polaznici, bez obzira na ranije iskustvo i znanje, aktivnim sudjelovanjem u kreativnom procesu, sami stvore odsječak glazbene atmosfere, odaberu među već postojećim glazbenim brojevima ili kreiraju song za odabranu filmsku scenu.

 

RADIONICA STOP-MOTION TEHNIKE

Datum održavanja: 10., 11. , 12. siječnja
Vrijeme održavanja: od 10:00 do 11:30
Mjesto održavanja: POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, Mislavova 11
Voditeljice: Vanda Kreutz, Sandra Bastašić

Kroz tri dana bavit ćemo se stop-motion tehnikom koju ćemo koristiti kako bismo saznali kako se objekti u filmu sami kreću. Stvori ćemo iluziju pokreta te malo po malo od jednog objekta učiniti drugi, mijenjat ćemo im razne položaje i oblike kako bismo dobili neku svoju priču, kao u ranom razdoblju kinematografije pomoću kojih ćemo dobiti vlastite filmske efekte.

#footer_two.span4 { min-width: 100%; }